Over Biernet.nl

Biernet.nl is gestart in 2012 en komt voort uit een samenwerking tussen goedkoopbier.nl en bierbrouwerijen.org. Biernet.nl is nu de grootste bierwebsite van Nederland met meer dan 50.000 pagina’s over bier, ongeveer 900.000 bezoekers per maand en 2.000.000 pageviews per maand.

Op Biernet.nl kun je alles te weten komen over het laatste nieuws rondom bier, vind je de meest recente aanbiedingen, een actuele bieragenda met festivals, proeverijen, workshops en meer! Ook worden bierkoeriers vermeld die nog tot laat in de nacht bier bezorgen en wordt er over bier geblogd.

Bezoek de website
Image
Image

Responsive

Anno 2021 bezoekt zo’n 80% van de bezoekers ons platform op een mobiel device. Het is dus erg belangrijk dat onze content op desktop, maar vooral op mobiel goed wordt weergegeven. Daarom hebben we ervoor gekozen om een responsive website te bouwen. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast aan het scherm van de bezoeker. Zo is de website op desktop uitgebreid en op mobiel overzichtelijk, en nogsteeds met alle functionaliteiten.

Features van Biernet

Biernet wordt dagelijks gevuld met actuele content op het gebied van bier. Consumenten bezoeken het meest de sectie “bier kopen” waar actuele bieraanbiedingen worden bijgehouden, bierkoeriers uit heel Nederland worden vermeld en waar je prijzen van verschillende biermerken kunt opzoeken.

   Biernieuws
   Bierblog
   Bierprijzen / aanbiedingen
   Biervideo’s / afbeeldingen
   Actuele bieragenda met bierfestivals, -proeverijen en meer!
   Bierkoeriers
   Interessante bierweetjes
   Biergerelateerde artikelen zoals glazen, openers etc.
Image

Speciaal bier

Pils is nog steeds veruit het meest gedronken bier in Nederland. Echter heeft speciaalbier de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, het was nog nooit zo populair! Op Biernet vind je informatie over meer dan 2.000 speciaalbieren.

Social Media

Door middel van social media (Facebook, Twitter, Google+) probeert Biernet zoveel mogelijk aanwezig te zijn op het internet. Op deze media plaatst Biernet dagelijks berichten, afbeeldingen en filmpjes. De Biernet Facebook pagina heeft inmiddels meer dan 7.500 likes en de Twitter pagina ruim 1.000 volgers. Onze Facebook pagina heeft een gemiddeld wekelijks bereik van 50.000.

Image

Biernet App

De Biernet website wordt veruit het meest gebruikt en deze is ook zeer ‘mobile friendly’. Toch heeft Biernet ook een app, deze kan worden gezien als een eenvoudige versie van de website. De app is te downloaden in de Google Playstore of de App Store.

Image

Statistieken

In 2013 werd Biernet iets meer dan 4 miljoen keer bezocht. In 2017 werd Biernet al meer dan 8 miljoen keer bezocht, een verdubbeling van het aantal sessies in vier jaar tijd.

In 2018 werd voor het eerst de magische grens van 10 miljoen bezoeken per jaar bereikt. Biernet kreeg in 2019 een flinke update en uit de statistieken blijkt dat zoekmachines even tijd nodig hadden om alle content weer goed te indexeren, het bezoekersaantal daalde licht in 2019. Dit herstelde zich echter én bereikte een nieuw record in 2020.

Deze groei wordt met name veroorzaakt door de content die steeds verder wordt uitgebreid (meer brouwerijen, biermerken, bierevenementen). Daarnaast wordt door het optimaliseren voor zoekmachines Biernet.nl op steeds meer keywords op nummer 1 gezet.